Sandrine Kwast – WEERinREGIE

Holistisch Coach met verpleegkundige achtergrond

Je moet het zélf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen…..

Het kunnen omgaan met dingen die je overkomen, is een belangrijk thema in mijn leven.

Op jonge leeftijd bleek mijn vader ernstig ziek, door hersentumoren. Als oudste dochter én verpleegkundige heb ik dat hele traject begeleid. Meegaan naar de gesprekken en behandelingen, meedenken over behandelingen, ik regelde alles. Hij overleed in 2007 na een kort ziekbed.

Na zijn dood heb ik lang geworsteld met alle ballen hooghouden, het verdriet verwerken en mijn mentale gezondheid verbeteren. Het was een zoektocht naar wat mij hielp. Het heeft meerdere jaren geduurd voordat ik weer in balans was.

Ik ging mij afvragen: hoe doen anderen dit? Je wereld staat stil. Je zorgeloosheid, vertrouwen en zekerheid zijn met één klap verdwenen. Ben je aan het overleven i.p.v. echt leven?

Zo ontstond het idee om hierin anderen te gaan helpen. En daar kwam mijn achtergrond als verpleegkundige met medische kennis en een netwerk goed van pas! In januari 2017 nam ik ontslag en schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. 


Specialisaties

Lichaamsgerichte én cognitieve therapie bij (na) kanker, verbeteren van mentale gezondheid na langdurige stress, rouwverwerking, emotionele gezondheid, vergroten van veerkracht & mentale flexibiliteit


Werkwijze

Op basis van een eerste kennismaking, bespreken we samen waar je tegenaan loopt en hoe dit je leven beïnvloedt. Ik maak daarop een inschatting of ik de juiste persoon ben om je te begeleiden. (Als ik denk dat je beter af bent bij een andere zorgprofessional, zal ik je doorverwijzen, zodat je hiermee verder kunt).

Ik leg je uit hoe ik je kan helpen, met welke tools en hoe lang ik denk dat hiervoor nodig is. De meeste van mijn trajecten, worden vergoed door de werkgever. Als je akkoord bent met het je werkgever te vragen, maak ik een voorstel dat je kunt doorsturen naar je leidinggevende of HR contactpersoon. In 90% van de gevallen, wordt dit voorstel geaccordeerd. Als je het de werkgever niet wilt vragen, of je heb geen werkgever (meer), zijn de kosten voor eigen rekening.

Clienten noemen me rustig, humoristisch en niet-oordelend. Mijn doel is om je de kracht in jezelf te laten ontdekken, zodat je weer de regie over je leven terugkrijgt.


Contactgegevens

  • Naam: Sandrine Kwast
  • Praktijknaam: WEERinREGIE
  • Praktijkadres: Anton van duinkerkenlaan 17, 1187 WD Amstelveen
  • Telefoon: 06 10 32 02 14
  • Website: WeerinREGIE
  • Mailadres: info@weerinregie.nl

Opleiding & Achtergrond

Basisopleiding: HBO-Verpleegkunde

Vervolgopleidingen:

MBCT in medische setting, psychosociale begeleiding in   oncologische setting, acceptance & commitment therapy (ACT), polyvagaaltheorie, rouw- en verlieskunde, positieve psychologie, stress- en rouwcounseling, DISC gedragsstijlen – drijfveren en denkstijlen, ademwerk, trauma sensitieve yoga, bodymind coaching

Relevante werkervaring:

  • verpleegkundige werkervaring in verschillende settings (verpleeghuis, ziekenhuis, revalidatie) waarvan o.a. ook met oncologie patiënten
  • ervaring als accountmanager voor medische bedrijven
  • ervaring als reintegratie-coach voor een reintegratiebureau
  • werkervaring vanuit mijn eigen praktijk sinds februari 2017