Henny van den Berg – WOW Therapie Vlaardingen

Psychosociaal Therapeut voor mentale ondersteuning als het leven tegen zit

UBUNTU , meer mens door mensen (Nelson Mandela)

Ik ben een vitale vrouw 65+ getrouwd, moeder en oma. Al 23 jaar werk ik als psychosociaal therapeut, zowel als zzp’er als op de werkvloer (o.a. Politie).

Mijn levenservaring helpt me er te kunnen zijn voor anderen, zoals mensen met een chronische aandoening, dankzij mijn contacten met patiëntenverenigingen.

Sinds een jaar is er sprake van een samenwerkingsverband binnen een multidisciplinair team van een fysiopraktijk waar ik ook een betere praktijkruimte vond dan ik had. We verwijzen naar elkaar door.

Daarnaast bleek mijn scholing te voldoen aan de eisen van het NVPO om te worden opgenomen in de Kankergids.

Een keer per week werk ik ook als vrijwilliger in een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Hierdoor ben ik tevens lid van het MUNOV Team (MultidisciplinairNetwerkOncologieVlaardingen). Dit netwerk wordt ook vermeld op de site van het IKNL.


Specialisaties

Werkgerelateerde problematiek, chronische aandoening o.a. buikklachten, kanker, angst en gepieker, overbrugging van wachtlijst periode bij POH of GGZ.


Werkwijze

Elke eerste maandagmiddag van de maand is er vrije en gratis inloop in mijn praktijk voor kennismaking en toetsing van de hulpvraag. Cliënten hebben hierdoor minder schroom.

Als men besluit een traject in te gaan volgt snel daarop een intakegesprek. A.d.h.v deze intake schrijf ik een plan van aanpak dat ik aan de cliënt voorleg als voorstel. Binnen zo’n traject is altijd ruimte voor de inbreng van de cliënt zelf en houden we na enkele sessies een evaluatie.

Want het gaat om de mens in totaal niet om een probleem en zeker niet om protocollen. Wel altijd geheel volgens de wet op de privacy.


Contactgegevens

  • Naam: Henny van den Berg van Schie
  • Praktijknaam: WOW Therapie Vlaardingen
  • Praktijkadres: Westhavenkade 39, 3131 AD Vlaardingen
  • Telefoon: 06 38 22 83 55
  • Website: WOW Therapie Vlaardingen
  • Mailadres: info@hennyvandenberg.eu

Opleiding & Achtergrond

Basisopleiding: EVC traject Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Vervolgopleiding: Bedrijfscounselling (2-jarige opleiding), psychosociale basiskennis (PSBK), medische basiskennis(MBK). Daarnaast diverse bij- en nascholing op het gebied van PSBK en MBK, narratieve hulpverlening, ACT, arbeids en organisatiepsychologie (open universiteit), systeemwerken, hechtingsstijlen en een introductie in Transacationele Analyse.

Relevante werkervaring: Patiëntenvereniging voor Alvleesklier en Crohn&Colitis. (ex)kankerpatiënten en naasten, werkgerelateerde problemen, levensvraagstukken.